20+ най-добри безплатни програми за създаване на уебсайтове за начинаещи (2023

Estimated read time 1 min read

Трябва бързо да създадете уебсайт и не знаете откъде да започнете? Наемането на уеб дизайнер от eXtremeSEO например би бил най-добрият избор, но ако нямате бюджет за това, ето едно отлично решение за вас в нашия списък с над 20 от най-добрите безплатни създатели на уебсайтове за начинаещи.

Създаването на уебсайт днес не е толкова сложен процес, както беше преди, и нашият списък ще ви помогне да започнете бързо. Не само ще намерите платформи за създаване на уебсайтове за професионалисти, но сме изброили и създатели на уебсайтове за начинаещи!

Как да изберем конструктор на уебсайтове

Изборът на конструктор на уебсайтове, който е най-подходящ за начинаещи, започва с 4 въпроса, на които трябва да отговорите:

  • Имат ли страхотна репутация?
  • Най-вероятно ли е те да бъдат в бизнеса и да могат да хостват сайта ми след 10 или 20 години?
  • Техният инструмент за създаване на страници лесен и достатъчно прост ли е за използване от начинаещи (включително баба)?

Без съмнение първите 10 в нашия списък с програми за създаване на уебсайтове за начинаещи получиха категоричния отговор – Да!

Създайте своя нов уебсайт бързо, дори ако нямате никакви познания по кодиране с нашия внимателно подбран списък с най-добрите създатели на уебсайтове, които са безплатни за използване и са най-добри за начинаещи. Важно е да се отбележи, че много професионалисти също използват тези платформи.

Още добри новини! Всеки създател на уебсайтове предлага безплатен пробен период за начало и разумни премиум планове, когато трябва да надстроите за допълнителни разширени услуги. Например надграждането до основния WiX план е по-малко от 20 долара на месец и те приемат както американски, така и международни потребители.

1. Безплатният конструктор на уебсайтове WiX

Wix е базирана на облак платформа за уеб разработка, която ви позволява да създадете уебсайт точно както искате. Той предлага целия пакет – усъвършенстван създател на уебсайтове, пълно персонализиране, надежден уеб хостинг, домейни, промоционални инструменти и най-доброто SEO оптимизиране.

С над 200 милиона потребители Wix е най-големият и популярен уеб строител. Вероятно сте виждали техните реклами и те почти са се превърнали в нарицателно име. Но това не е само защото имат значителен рекламен бюджет, за да разпространят думата, а защото като цяло те са може би най-лесните и достъпни.

С Wix потребителите могат да създават HTML5 уебсайтове и мобилни сайтове чрез използването на онлайн инструменти за плъзгане и пускане и могат да добавят функционалност като социални плъгини, електронна търговия и онлайн маркетинг. Той предлага проста интеграция на няколко инструмента на трети страни като Google Analytics, без да се прави компромис с използваемостта.

създаване на уебсайтове

2. Site123

Site123 е създател на уебсайтове, който е супер лесен за използване от всеки – дори и тези, които нямат абсолютно нулеви умения за програмиране или проектиране. Всичко, което трябва да направите, е да изберете шаблон, да въведете вашето съдържание – и сте готови. Site123 включва редица предварително изградени шаблони, които ще отговарят на всяка ниша.

3. WebFlow

Ако търсите конструктор на уебсайтове без код и трябва да създадете модерен и отзивчив уебсайт без изучаване на код, тогава това може да е най-добрият конструктор на уебсайтове за вас. Няма значение дали трябва да създадете магазин за електронна търговия, сайт за членство или блог, те ви дават всички инструменти, от които се нуждаете. WebFlow е и за опитни уеб дизайнери, позволявайки на екипи да си сътрудничат в една от най-модерните платформи за изграждане на сайтове.

Webflow се използва от големи корпорации като Dell, UpWork, Rakuten, Patel, TED и др. Те твърдят, че над 3,5 милиона дизайнери и екипи използват тяхната безплатна платформа за изграждане на сайтове, за да създават персонализирани уебсайтове.

Това е мощно онлайн приложение за създаване на уебсайтове, което е напълно безплатно за използване, докато вашият сайт не стане активен. Така че според нас си струва да опитате, за да видите дали са подходящи, тъй като няма предварителни разходи.

4. AppyPie

Appy Pie Website е конструктор на уебсайтове с плъзгане и пускане, който позволява на всеки без умения за кодиране да създава леки и бързи уебсайтове само за няколко минути. Уебсайтовете, изградени на този производител на уебсайтове, имат офлайн възможности, което означава, че имат способността да предоставят съдържание на потребителите дори в офлайн режим и могат да бъдат актуализирани в реално време.

Конструкторът на уебсайтове на Appy Pie има над 200 мощни функции и шаблони за уебсайтове, с помощта на които потребителите могат да създават невероятни и изключително функционални уебсайтове от нулата. В допълнение, всички уебсайтове, които разработвате, консумират по-малко данни и се обслужват чрез HTTPS, за да се гарантира пълна сигурност срещу киберзаплахи и пробиви.

5. Weebly

Weebly е услуга за уеб хостинг, включваща най-лесния безплатен конструктор на уебсайтове с плъзгане и пускане. Той предлага много функции, които ви помагат да създадете забележителен уебсайт, като над 100 шаблона, инструменти за плъзгане и пускане за текст, изображения, слайдшоута, видеоклипове и почти всичко, което можете да добавите към уебсайт.

Няма нужда да изтегляте какъвто и да е софтуер или добавки и целият процес е лесен за разбиране и използване за получаване на визуално зашеметяващ уебсайт, блог или онлайн магазин. Важни предимства са лесна употреба, напълно адаптивни теми, адаптивен към мобилни устройства дизайн, неограничен брой страници и усъвършенствана платформа за електронна търговия с всичко необходимо, за да изградите дори бизнес онлайн.

създаване на уебсайтове

6. Wordpress.org

WordPress.org сам по себе си не е създател на уебсайтове, но решихме да го добавим към този списък, защото е най-популярната в света безплатна CMS ( система за управление на съдържание ) и предлага много функции, които улесняват всеки да изгради сайт на техните мечти.

Можете да се възползвате от теми, които ви позволяват бързо да промените дизайна на уебсайта си, споделяне в социални медии, SEO и приставки за слайдшоу със снимки, които ви позволяват да разширите функционалността на вашия сайт, без да знаете кодиране, лесен процес на актуализиране и техническа поддръжка за да сте сигурни, че получавате най-добри резултати.

Друго голямо предимство е, че дизайнът и разработката на WordPress са изключително рентабилни. Разходите за поддръжка и поддръжка са сравнително евтини, тъй като можете да ги направите сами, когато трябва да актуализирате съдържанието на вашите сайтове. Недостатъкът е, че ще е необходим отделен хостинг, ако изберете пътя на WordPress за изграждане на уебсайта си и нашата основна препоръка ще бъде Kinsta .

7. Squarespace

Squarespace е решението „всичко в едно“ за всеки, който иска да създаде модерен, красив и отзивчив уебсайт за настолен и мобилен преглед. Той има няколко опции и шаблони, които позволяват различна функционалност и потребителите могат да управляват магазин за електронна търговия, да създадат последователи за блог или да покажат своето портфолио.

Squarespace предлага удобен за потребителя и доста разбиращ се интерфейс, както и много статии и видеоклипове в техния раздел за помощ. Вие се възползвате от функции като домейни, електронна търговия, хостинг, галерии и анализи, а също така получавате поддръжка 24/7.

Всяка тема на Squarespace може да се персонализира и потребителите могат да избират предварително заредена библиотека от функции и дизайнерски елементи за по-лесно изживяване и по-бърз резултат. Най-добрата част е, че не изисква кодиране и всичките им уебсайтове са отзивчиви. Можете да започнете с безплатен пробен период, за да видите дали ви харесва платформата.

8. Strikingly

Strikingly е друг добър инструмент за създаване на уебсайтове за лесно изграждане на удобни за мобилни устройства уебсайтове. Той позволява дори на начинаещ потребител, с малък или никакъв опит в разработката, да създава сайтове, оптимизирани за мобилни устройства. Той има политика за подход на първо място за мобилни устройства, така че можете да сте сигурни, че вашият сайт ще изглежда страхотно на мобилни устройства.

Интерфейсът има функции като система за плъзгане и пускане и удобно за потребителя табло, оборудвано с необходимите инструменти за бърза употреба. Не са необходими умения за кодиране, за да използвате платформата. Всеки може да създаде уебсайт с тези полезни опции за дизайн и контрол за настройка на страници, промяна на стила и въвеждане на вашата информация.

създаване на уебсайтове

9. GoDaddy

GoDaddy Website Builder е известен инструмент, разработен от популярния уеб хостинг и регистратор на домейни GoDaddy, който позволява на потребителите да създават и публикуват свои собствени уебсайтове лесно и бързо. Домейните са безплатни с хостинг.

Предлага се в три версии; GoCentral, онлайн магазин и конструктор на WordPress . GoDaddy е чудесно решение за потребители без опит в кодирането за създаване на модерни, естетични и отзивчиви уебсайтове за лична или бизнес употреба.

Когато използвате този конструктор, ви се предлагат огромни предварително изградени шаблони, от които да избирате, всички с възможност за персонализиране и лесни за работа чрез неговата мощна функция за плъзгане и пускане. GoDaddy също така предлага течни и гъвкави оформления за уебсайтове, фокусирани върху мобилни устройства.

10. Duda

Duda предлага всичко необходимо за лесно изграждане и хостване на богат, пълнофункционален уебсайт. Това е адаптивен конструктор на уебсайтове, който позволява на потребителите да създават предимно мобилни адаптивни уебсайтове, използвайки функции като плъзгане и пускане, инструменти за персонализиране на уебсайтове, платформи за блогове и електронна търговия.

Duda предлага елегантна, удобна за потребителя среда и всички необходими елементи за разработка директно на персонализирано табло. Освен това потребителите могат да добавят допълнителни инструменти според нуждите си, за да персонализират изживяването и да направят Duda по-бърз.

Тази платформа за изграждане на уебсайтове е особено добра за агенции, които искат да поставят частни етикети на собствените си услуги, като Duda управлява шоуто на заден план.

11. Ucraft

Ucraft е конструктор на уебсайтове с плъзгане и пускане за уеб дизайнери, търговци или просто собственици на бизнес без познания по кодиране или дизайн. Това е добър конструктор за целеви страници и дори може да ви помогне да генерирате лога и публикации в блогове с лекота.

Помага ви да създавате напълно адаптивни уебсайтове само за няколко часа и всички стилове и персонализации са лесни за правене. Редактиране на текстове, проектиране на формуляри и бутони и фина настройка на оформлението на страницата, всяка задача може да бъде постигната за минути.

12. Yola

Yola е създател на уебсайтове, където хора без умения за програмиране и графичен дизайн могат да правят уебсайтове. Неговата система за плъзгане и пускане позволява на потребителите да включват джаджи, без да познават HTML.

Друга функция е лесната опция за публикуване с едно щракване в създателя на уебсайтове, което е много полезно за бизнес на дребно, който има малък бюджет за маркетинг. Yola също предлага лесни опции за надграждане, адаптивни теми и безплатни шаблони с пълна техническа поддръжка.

13. WebDo

WebDo, базиран в Румъния, е създател на уебсайтове с WYSIWYG интерфейс, който освен че ви помага да създавате уебсайтове от нулата, също помага на уеб дизайнерите и разработчиците да създават уеб приложения.

Той също така предлага хостинг облачно уеб решение чрез прост контролен панел, уеб имейл акаунти, бази данни и API интеграция.

14. XPRS – ImCreator.com

XPRS е новият начин за създаване на уебсайт. Можете да започнете от нулата или да използвате някой от шаблоните на уебсайтове, докато работите под много елегантен интерфейс. Потребителското изживяване е доста интересно, тъй като се възползвате от красиви взаимодействия и анимации.

Той е разработен като прост и безплатен конструктор на уебсайтове, в който можете лесно да копирате секции и да ги поставяте на други страници. Една страхотна и уникална функция е, че можете да изградите своя уебсайт с интелигентните блокове за съдържание POLYDOMS, с които можете лесно да добавяте секции, да смесвате дизайните, да персонализирате и публикувате съдържанието, всичко това без кодиране или разработчици.

XPRS също така предлага огромна галерия от шаблони, създадени въз основа на най-новите тенденции в уеб дизайна, които идват с атрактивни галерии, паралакс и ефекти при задържане.

15. Webstarts

WebStarts е водещ създател на уебсайтове, който предлага повече контрол върху оформлението на сайта, отколкото конкурентите със строго отзивчив дизайн. Този конструктор на уебсайтове включва функции като прилепване към мрежата, което автоматично подравнява елементите, което ви позволява да създадете перфектния външен вид за вашите целеви страници.

С помощта на WebStarts можете лесно да персонализирате външния вид на уебсайта си и да получите персонализирани имена на домейни и имейл адреси, без никакви сложни хостинг регистри. Като цяло това е удобен за потребителя конструктор с много интелигентни функции.

създаване на уебсайтове

16. Jimdo

Създайте свой собствен уебсайт с конструктора на уебсайтове Jimdo — не са необходими никакви умения за програмиране или технически умения. Jimdo се препоръчва като един от най-високо ценените строители на сайтове в света. Той предлага лесен за използване интерфейс с бързи настройки и динамичен пакет с интелигентни инструменти за всякакъв вид бизнес.

Освен това Jimdo ви позволява да редактирате уебсайта си навсякъде и от всяко устройство: мобилно, таблет или настолен компютър и предлага интегриран онлайн магазин, който може да бъде полезен. Важен аспект на Jimdo е, че той е международен създател на сайтове, тъй като има екипи, разположени по целия свят, като по този начин помага на хората да изграждат сайтове, независимо от езика, който говорят.

17. Zoho Sites

Zoho Sites е идеалният инструмент за всеки бизнес или повод. Има интуитивен конструктор с плъзгане и пускане, който улеснява изграждането на вашето онлайн присъствие по най-професионалния и подробен начин и буквално за няколко минути, без познания по кодиране и ИТ експертиза.

Докато използвате Zoho Sites, вашето най-голямо предимство е лекотата, с която създавате, променяте и публикувате вашето съдържание. Освен това получавате достъп до широк набор от функции като слайдшоута, мултимедийна поддръжка, модерни библиотеки и инструменти за електронна търговия.

Zoho Sites също така предлага готови теми, които са напълно приспособими и отзивчиви, така че да можете да подобрите външния вид на уебсайта си, лесно да рекламирате марката си и да развиете бизнеса си.

18. SnapPages

SnapPages е създател на уебсайтове, идеален за начинаещи, защото улеснява създаването на уебсайт, дори ако нямате познания по уеб дизайн. Той идва с прост, но професионален интерфейс, който също ви позволява да управлявате вашия сайт с лекота.

19. uKit

uKit е универсален конструктор на уебсайтове, разработен специално за бизнеса. Той предлага страхотна комбинация от лекота на използване, гъвкавост и бизнес възможности. Той е интуитивен, бюджетен и лесен за използване дори от потребители без технически познания или опит в кодирането.

Той представя атрактивен и удобен за потребителя интерфейс с просто табло за управление, както и много полезни инструменти като редактора за плъзгане и пускане, който ви помага да персонализирате външния вид на вашия уебсайт.

Ukit идва и с голяма галерия от дизайнерски шаблони, които да ви помогнат да създадете по-добър външен вид на вашия уебсайт. Всяка тема предлага изображения, галерии и специфични за индустрията текстове.

20. Webnode

Webnode идва с много модерни и отзивчиви шаблони и потребителите не се нуждаят от умения за кодиране, за да ги използват. Някои предимства биха били неговата простота, инструментът за плъзгане и пускане и лесният процес на настройка.

След като потребителите се регистрират, техните уебсайтове работят изключително бързо благодарение на готовите шаблони за дизайн, които могат бързо да се персонализират.

21. SiteBuilder.com

SiteBuilder.com позволява на потребителите да изградят напълно функционален, красиво проектиран уебсайт с помощта на инструмента за стил „Направи си сам“ и предлага безплатни персонализирани имена на домейни. Той се фокусира върху основните функции, лесен за използване редактор, изчистен интерфейс и хиляди модерни предварително направени шаблони, от които да избирате.

Голямо предимство е инструментът за плъзгане и пускане, който можете да използвате, за да добавяте, създавате и променяте съдържание и изображения в избрания от вас шаблон и да подобрявате уебсайта си.

22. Onepager

Onepager е програма за създаване на уебсайтове, която помага на собствениците на малък бизнес да създават професионално изглеждащи уебсайтове по най-лесния начин. Той има удобен за потребителя интерфейс, който го прави много лесен за използване и включва функции като анализи, персонализирани домейни, бюлетин, интегриране на социални медии и SEO оптимизация.

Освен това Onepager разполага с разнообразие от шаблони за уебсайтове, от които да избирате, за да изградите ефективен външен вид на вашия уебсайт.

Често задавани въпроси

Кой е най-добрият безплатен създател на уебсайтове за начинаещи?

Wix е най-добрият като цяло за начинаещи . Професионалните разработчици и дизайнери обаче също използват Wix. Те имат над 200 милиона потребители по целия свят и са най-голямата компания за уеб разработка.

Трябва ли първо да намеря компания за хостинг на уебсайтове?

Тези създатели на уебсайтове (с изключение на WordPress) предлагат хостинг решения и поддръжка, така че няма да се налага да се притеснявате за това. Най-доброто хостинг решение за WordPress е Rocket Hosting .

Къде мога да намеря шаблон за уебсайт, който да използвам?

Професионално готови шаблони за уебсайтове са включени във всяка от тези платформи. Така че можете лесно да персонализирате избрания шаблон и да го адаптирате към вашите нужди.

Трябва ли да изтегля софтуерна програма?

Нашият списък се състои от програми за дизайн и разработка на уебсайтове, които са онлайн базирани. Което означава, че не е необходимо да изтегляте какъвто и да е софтуер за уеб дизайн . Има налични софтуерни програми като тази, но те не са идеални за начинаещи. Те са скъпи и заемат ценни компютърни ресурси.

Ако изникнат още въпроси, ние от Момчил Марчев сме насреща, за да ви помогнем.

 

Facebook Comments

You May Also Like

More From Author