социални мрежи

Брандиране в социални медии като Facebook

Днес много хора прекарват по няколко часа на ден в социалните мрежи, макар че не всички осъзнават това. Не всеки знае що е то социална мрежа (дори не се и пита.) За много от хората важна е комуникацията с техните приятели, роднини и колеги. Важни са промоциите на любимите им марки, за които да научават първи. Важно е да научат кой какво, от къде и кога си е купил и къде е бил. Но това съвсем не е всичко.

Социалните медии позволяват на потребителите да споделят идеи, активности, събития, интереси в рамките на техните индивидуални контакти в мрежата. Те са идеална платформа за провеждане на онлайн игри и създаване на онлайн дискусии между дадена марка и нейните фенове. Социалните мрежи са перфектен начин всеки един бизнес да стане по-социален.

Доброто интерактивно представяне пред настоящите и потенциалните клиенти, чрез създаване на бизнес профили и страници в социалните мрежи, осигурява отлична възможност да рекламирате онлайн вашите продукти или услуги. Давайки възможност на вашите клиенти да "харесват" и "споделят" съдържанието ви в социалните мрежи с техните приятели, вие по един много фин и перфектен начин промотирате вашия бранд, увеличавате посещенията във фирмения ви сайт и подобрявате позициите му в резултатите на търсачките (SEO ефект).


социалните мрежи като уеб маркетинг

Социалните мрежи са особено подходящи за уеб маркетинг

Рекламата не е това, което беше. Вече е най-добре маркетингът на даден бизнес (бранд, фирма, личност, кауза) да се правят във всички възможни социални мрежи. Достатъчно е внимателно проучване в коя социална медия ще се позиционира най-добре вашият бизнес, като се намери правилният начин на комуникация.


Facebook

Facebook е най-популярната и използвана социална мрежа в България.

В нея потребителите се групират по географско положение, месторабота, учебни заведения, интереси и други. Сами решават какво и с кого да споделят за себе си, къде да присъстват (страници, групи), с кого да комуникират. Комуникацията между потребителите във Facebook е възможна по много начини, като изпращане на лични съобщения, покани за участия в мероприятия, споделяне на снимки, текст, хипервръзки, видеосподеляне, създаване и участие в групи по интереси, участие в различни игри, чат.

Достъпни цени

За всеки клиент и всеки бюджет предлагаме най-доброто!

Успешна навигация в интернет

За бърза реализация на идеите ви там, където не сте и помислили!

Професионален опит

За умели действия в бързите промени он лайн, са нужни знания и дълъг стаж!

Google Plus

Google+ (Google Plus) е социална мрежа, разработена и поддържана от Google

Тя е втората най-популярна социална мрежа в света след Facebook. В Google+ има Google профили, кръгове, терени, които имат за основна цел отново да свързват хората по различни критерии и посредством различни начини. Веднага след публикуване на информация за вашия бизнес, тя трябва да се добави във Facebook и Google+. Така ще бъде видяна от много хора, които ви "следват", може да бъде споделена от тях, което ще създаде вирал ефект, може да бъде коментирана, което ще създаде диалог, в който да се включите с компетентно мнение и приятелско отношение.


LinkedIn

LinkedIn е социална мрежа за търсене и установяване на делови контакти

Това е тежката артилерия, в която намират място 150 отрасли на бизнеса от 200 страни. Регистрираните потребители на LinkedIn могат да бъдат представени чрез съществуващи контакти и да разширяват връзките си; да публикуват професионално резюме за уеб търсене на работа; да препоръчват и да бъдат препоръчвани; да създават групи по интереси. В Linkedin може също да добавяте публикации. Там обаче може да търсите и партньори, с които да работите, служители, които са се регистрирали в професионалната социална мрежа с цел търсене на работа. В LinkedIn ще говорите с професионалисти и колеги, пред които ще можете да изпъкнете като специалист в работата си!


Foursquare

Foursquare е социална мрежа за мобилни устройства (смартфони)

Тя е базирана по местонахождение. Потребителите се регистрират на определени места, използвайки приложение на своя смартфон, след което те могат да избират от списък на места, които приложението им посочва, че се намират наблизо. Определянето на местонахождението е базирано на GPS хардуерен навигатор. Всяко влизане в система дава на потребителя точки и понякога значки. Чрез Foursquare потребителите ще споделят със своите приятели, че се намират на "ваша" територия, че ползват вашите услуги. Тази социална мрежа показва физическия адрес на вашия бизнес – офиси, магазини, представителства. Това е полезна информация за потребителите.


Лоялен партньор

За всеки клиент и всеки бюджет предлагаме най-доброто!

Висококачествен дизайн

Стил, баланс, функционалност на високо професионално ниво!

Оригиналност и креативност

Разработваме собствени идеи, индивидуални проекти, с оригинални текстове!

Twitter

Twitter е социална мрежа и микро-блог услуга

Тя позволява на потребителите да изпращат и четат статус съобщения – туитове. Туитовете са текстово-базирани съобщения с размер до 140 символа, съхранявани в страницата с потребителския профил на автора им и изпращани към другите потребители – последователи, които са се абонирали за тях. В Twitter може да споделяте линкове от публикации и да добавяте ключови думи около тях, включително и във фирмения профил.


Pinterest

Pinterest е социален сайт за споделяне на снимки

Мисията му е да свърже всички хора по света чрез интересни неща. Pinterest съчетава два от най-атрактивните елемента на социалните медии – визуално съдържание и споделяне на харесваното. Поради огромната си и все по-нарастваща популярност Pinterest е място за правене и на бизнес. Ако в публикацията има картинка, то непременно тя трябва да присъства в Pinterest със съответното описание и линк към сайта ви.


Социални медии

Социалните медии имат множество различни форми

В някои случаи комуникацията е директен диалог (в чат приложенията), в други случаи тя е по-скоро представяна под формата на статии (блогове) и потребителите могат да комуникират помежду си в коментари под тях. Например списанията, интернет, форуми, уеб логове, социални блогове, микроблогове, уикита, подкастове. Със снимки и видео комуникацията е образна и въздействаща, всичко заедно води до по-висок рейтинг и социално маркиране.

Чрез прилагане на набор от теории в областта на медийните изследвания и социалните процеси е създадена схема за класифициране на различни социални типове медии, публикувана през 2010 година в Business Horizons. Според тази схема има шест различни видове социални медии:

 • съвместни проекти (напр. Уикипедия),
 • блогове и микроблогове (напр.Twitter),
 • обществено съдържание (напр. YouTube),
 • социални мрежи (напр. Facebook),
 • виртуални сайтове за игри (напр. Световната Warcraft)
 • виртуални социални светове (напр. Second Life).

Технологиите включват още: блогове, споделяне на картина, влогове, електронна поща, мигновени съобщения, споделяне на музика, crowdsourcing и гласови услуги чрез IP. Много от тези социални медийни услуги могат да бъдат интегрирани чрез агрегационни платформи за социални мрежи. Социалните медийни услуги се фокусират върху някои или всички от седемте основни елемента:

 • идентичност
 • разговори
 • споделяне
 • присъствие
 • взаимоотношение
 • репутация и групи

Тези градивни елементи помагат за разбиране на нуждите на потребителите да ползват социалните медии. Така например, един потребител на Linkedln се грижи най вече за своята идентичност, репутация и връзки, като има предвид основните елементи, докато YouTube споделя първичните елементи - разговори, групи и доброто име. Софтуерните разработчици и крайните потребители започват да използват мрежата като платформа, за споделяне на съдържание, което е вече разработено и публикувано от частни лица. Социалните мрежи са медии за социално взаимодействие, както надмножество отвъд социална комуникация. Разрешено от повсеместно достъпни комуникационни техники и устройства, социалните медии променят съществено начина на комуникация между организации, общности, както и между физически лица.