Оптимизация на сайтове

Оптимизация на сайтове

Тук вече не става и дума за избора да имам или да нямам сайт – а как този сайт да бъде намерен в глобалната мрежа по определени, специфични за вашия бизнес ключови думи. Това правим ние, когато изработваме уеб сайтове с включена SEO оптимизация за търсачки. Говорим за списъка, който изрежда всяка търсачка при внесени ориентировъчно думи.

За нашите клиенти, които искат да са в челните позиции на този списък сред милиони други потребители, ние правим всичко необходимо, за да го постигнем. И всичко това с оптимални ресурси от време и пари - така че крайният резултат за нашите клиенти да бъде печалба от техният интернет бизнес.

Притежателите на уеб сайтове започват да осъзнават важността на това сайтовете им да имат по-висок ранг и видимост в резултатите на търсещите машини, предопределяйки появата на SEO практикуващите. Според анализатора Дани Съливан се предполага, че фразата „оптимизация на уеб сайтове“ е навлязла в употреба през 1997 г. Първата употреба на термина „оптимизация за търсачки“ е от Джон Аудит, документирана на уеб страница в сайта на Multimedia Group Marketing от август 1997 г.


Google Search

Увеличаване на видимостта на Вашия интернет сайт

Какво направи Google това, което е и отвя конкуренцията на другите търсачки? Причината е че откри печелившата формула за интернет търсачка – бързина, простота и здрав смисъл. Това беше толкова успешен ход, че превзе света на интернет.

  1. Google сама намира сайтовете и не изисква регистрация
  2. Резултатите от търсенията са класирани по строго определени критерии и на тях не можеше да се въздейства чрез заплащане. С други думи, най-напред бяха класирани най-смислените резултати, а не тези, чиито собственици са си платили.

Но това преобърна и цялостния подход при изграждане на сайтове. Преди се наблягаше на ключовите думи и описанията при регистрация в търсачките. Сега се обръща много по-голямо внимание на самите сайтове – характера и обема на текстовете, техническото изпълнение (кода) на сайта. Тъй като гугъл вече сканира самите сайтове, собствениците и авторите им трябваше да се фокусират върху съдържанието им. Добрите професионалисти бързо разбраха, че ключът към първа страница на Google минава през дълга и упорита работа по оптимизиране на текстовете и сорса на сайтовете.

Така се появи нова професия – SEO или Search Engines Optimisation


адаптивен (responsive) дизайн

Предимство за сайтове с адаптивен (responsive) дизайн

На 21 април 2015 година Google официално анонсира, че дава предимство в резултатите си от търсене на сайтовете с адаптивен дизайн. Това, което реално търсачката направи, е да разграничи резултатите от търсене в настолни компютри и в мобилни устройства. За последните няколко години мобилните устройства (телефони и таблети) превзеха мрежата и вече половината интернет трафик в света се пада на мобилните устройства.

Достъпността на вашия сайт през мобилни устройства не е лукс, вече е жизнена необходимост. При адаптивния дизайн, посредством технически средства, сайтът „разбира“ каква е разделителната способност (резолюция) на устройството, от което го посещавате и „изпраща“ в браузера ви точно такава версия, която е съобразена с възможностите на вашето устройство.


Достъпни цени

За всеки клиент и всеки бюджет предлагаме най-доброто!

Успешна навигация в интернет

За бърза реализация на идеите ви там, където не сте и помислили!

Професионален опит

За умели действия в бързите промени он лайн, са нужни знания и дълъг стаж!

За да обезпечи смислени резултати от търсенията и да се предпази от измамници, Google ревностно пази в тайна алгоритмите, които ползва при класирането на резултатите. А също си запазва правото често и изненадващо да ги променя. Но все пак има няколко основни критерии, които служат на търсачката за отправни точки при класирането:

  • Характерът, обемът, качествата и релевантността на текстовете в сайта спрямо търсената дума;
  • Качество на техническото изпълнение (HTML кода) на сайта;
  • Броят връзки (линкове) към дадения сайт от други сайтове с подобна тематика;
  • Качествата, честотата и обема на актуализациите в сайта;
  • …и още много други, пазени в секретност от корпорацията.
  • наличната>

Оттук следва, че оптимизацията за търсачки (тоест оптимизирането за Google), не може да бъде еднократен акт.

Оптимизирането на един сайт за добро класиране в търсачката е постоянен процес

Оптимизирането на един сайт за добро класиране в търсачката е постоянен процес на подобряване на съдържанието, следене на конкуренцията и предприемане на адекватни мерки в тази насока. Работи се за изграждане на мрежи от връзки в други сайтове, подобряване текстовете в сайта, допълване и подобряване на неговия код.

Екипът на Viva-webdesign предлага  на своите клиенти SEO оптимизация от този вид – качествено изграден сайт, който може да даде повече шансове за добро класиране. За постоянно наблюдение и оптимизация на техния сайт, ние предлагаме дългосрочно сътрудничество на нашите клиенти, един полезен абонамент за успешно представяне.


Различни методи от практиката, с които може да се увеличи видимостта на уеб страница в резултатите от търсене

Кръстосаните връзки (cross linking) към най-важните страници на същия сайт може да подобри нейната видимост. Писане на съдържание, което включва често търсена ключова фраза, така че да бъде свързана с широк кръг от заявки за търсене, потенциално ще увеличи трафика. Честото обновяване на информацията може да накара търсещите роботи да се връщат по-често, като така ще придават допълнителна тежест на сайта. Добавянето на подходящи заглавия, както и ключови думи в етикетите на уеб страницата, може да подобри състоятелността на сайта в базата данни на търсачките.

В последните години уеб дизайна включва все повече допълнителни елементи, които преди не са се използвали, като например интерактивни флаш анимации, използване на стилове (CSS), оптимизиране на кода за интернет търсачките и много други. Възможността на компютърно генериране на хипертекст чрез изпълнявани на сървъри програми или скриптове добавя още повече възможности към стандартните уеб страници, като най-често това е използването на бази данни, които чрез тези програми и скриптове информацията от тях се обработва в подходящ вид и се визуализира като уеб страница.

Уеб базирани приложения се наричат уеб страници, използващи активно и разчитащи най-вече на програми и скриптове, намиращи се на отдалечен сървър, като при този тип приложения целият програмен код се намира на отдалечен сървър, а уеб страниците се използват само като интерфейс за визуализиране на отговорите от заявките, както и за подаване на нови заявки.

Лоялен партньор

За всеки клиент и всеки бюджет предлагаме най-доброто!

Висококачествен дизайн

Стил, баланс, функционалност на високо професионално ниво!

Оригиналност и креативност

Разработваме собствени идеи, индивидуални проекти, с оригинални текстове!

Използваемост на интернет търсачките

Използваемост и оптимизиране за интернет търсачките

Един често срещан проблем е конфликтът между използваемост и оптимизиране за интернет търсачките

Докато графичните дизайнери смятат че най-важното за една уеб страница, това е как изглежда, то консултантите, оптимизиращи страниците за търсачките, настояват, че най-важното е сайтът да се позиционира максимално добре. В крайна сметка истината е някъде по средата, като е важен балансът между двете концепции. От една страна, разбира се, е важно една уеб страница да бъде намирана лесно чрез интернет търсачките, защото без да бъде намирана от никого, тя е безполезна за всички. От друга страна, ако даден сайт не е оформен добре графично самото му намиране не би имало смисъл, ако не съдържа полезна и точна информация за търсещия.

Много често някои дизайнери приемат уеб дизайна за подобен на графичния дизайн, използван в печатните издания и се стремят да създават уеб страници, които да изглеждат еднакво за всички потребители. Ние обаче знаем – по концепция уеб дизайнът много се различава от печатната реклама, където има фиксиран размер на хартията и всичко би следвало да бъде направено точно до милиметър. При уеб дизайна е грешно да бъде използван такъв подход, защото изходното устройство не е предварително известно, т.е. даден посетител на уеб страница може да визуализира тази уеб страница чрез същият уеб браузър както този, който я е създал, но също така може да използва и коренно различен софтуер за визуализация, например браузър на мобилен телефон, таблет, или, ако е незрящ, просто да слуша чрез компютърен четец. Затова е препоръчително уеб страниците да се създават като уеб страници, като се спазват стандартите за тях, а не да се създават, за да имитират печатни издания.